Wil ik echt een pup?

 Denk goed na over de aanschaf van een boxer.

 


Na het zien van 101 dalmatiers of de page reclame smelt je weg en wil je zelf ook zo'n lieve puppy. Maar wees gewaarschuwd, kleine puppies worden groot en brengen veel verantwoordelijkheden met zich mee. Want als je een pup neemt zonder er goed  over na te denken zal je huiskamer misschien 14 jaar iedere dag, met toiletpapier versierd worden, of erger, de pup achtergelaten aan een boom...Daarintegen kan een weloverdachte boxer veel plezier opleveren,van het samen leuke dingen doen tot het lachen om de incidentele streken die hij uithaalt.

Tijd


Allereerst is het belangrijk om te bedenken hoeveel tijd je wilt en kunt vrijmaken voor een hond.Bedenk hierbij dat met een beetje geluk een hond heel oud kan worden, en dus kinderen die veel vrije tijd hebben niet voldoende is.De tijd die een hond minimaal in beslag neemt hangt af van de gekozen soort, Een boxer heeft om zijn energie kwijt te kunnen veel meer beweging nodig dan schoothondjes. Een boxer is een echte mensen vriend en wil zijn gezinnetje het liefste de heledag  omzich heen en zullen niet gelukkig worden als ze hele dagen alleen doorbrengen.Waar je minimaal aan moet denken bij een volwassen boxer is : vier maal daags uitlaten, waarvan een keer zeker een half uur. En bedenk ook hoe je graag je vakantie doorbrengt, kan hij in de toekomst mee, of moet hij naar pension? Een hond kan niet zomaar het vliegtuig in.

 


Kosten


Een ander punt van aandacht zijn de kosten. De aanschafprijs van een Boxer die bij een goede fokker vandaan komt, en geboren is in een schoon en warm nestje, Waar de fokker kosten nog moeite gespaard heeft om de pup de best mogelijke start in zijn leventje te geven, ligt veel malen hoger dan bij de puppie handelaar die met een oogwinstmerk werkt.

Een hond moet dagelijks eten, bij een goede fokker die weet wat het belang is van goede voeding, zal de pup gewend zijn aan kwaliteits voer dus geen  supermarkt voer. Aan dit kwaliteits voer hangt een prijskaartje wat hoger is dan het supermarkt voer. De fokker zal u adviseren en van u verwachten dat u door gaat met uw pup het allerbeste te geven. Daarnaast moet een hond geent worden, zijn er kosten voor verzekering of dierenarts, hondenbelasting, benodigheden zoals speeltjes,en een slaapplaats en niet te vergeten cursussen om er voor te zorgen dat je boxer een plezierige aanvulling op gezin is en blijft.

 

Doen?


Nog niet ontmoedigd? Heb je de tijd en het geld die nodig zijn om een hond op te voeden en heb je het er voor over om ook naar buiten te gaan als het regent,of als je een gezellige avond met vrienden op bezoek heb?

Dan zul je zien dat het investeren in je hond ook echt iets zal opleveren en zal je waarschijnlijk heel veel lol aan en met hem beleven.