De  Boxer en Kinderen

                 Goede maatjes worden

Onze jongste dochter Romy met onze Boxer Fame

***************************************************

Kinderen en honden kunnen de beste maatjes worden, maar het kan ook heel erg mis gaan. Natuurlijk wil je jouw kind en pup daar voor beschermen, maar waar kun je op letten? Als je wilt dat je hond als hij volwassen is goed met kinderen om gaat, dan is het belangrijk om te zorgen dat hij als puppy goede ervaringen met kinderen heeft. Dus als bijvoorbeeld onbekende kinderen bang zijn voor je puppy is het beter om ze niet te laten aaien dan om je puppy gedwongen rustig te houden. Bedenk altijd wat het beste is voor het kind en voor jouw pup.
Oudere kinderen kun je veel uitleggen en zullen met de juiste instructies waarschijnlijk goed met de hond om gaan, maar houdt kleine kinderen altijd in de gaten.

Aaien

Het is aan te raden om je kinderen te leren om bij andere honden altijd eerst aan hun baasjes te vragen of ze de hond mogen aaien. Omdat ze aan jullie hond gewend zijn kan het valse geloof dat iedere hond aaibaar is ontstaan. Leg ze uit dat niet iedere hond van aaien houdt.


meisje knuffelt ongelukkige hond Ook de juiste manier van aaien is iets wat aandacht verdient. Veel kinderen hebben de neiging om op de kop te aaien en over de hond te hangen. Dit kan echter erg bedreigend overkomen naar de hond, wat nu juist niet de bedoeling is. Het is het beste om de hond over zijn flanken (de zijkant) te aaien en over de onderkant van de nek. Vertel er ook even bij dat de juiste richting op aaien met de haren mee is, want voor kleine kinderen is dat niet zo vanzelfsprekend als voor ons. kinderen aaien hond goed Naar mate het kind en de hond een betere band op bouwen zal de hond het kind waarschijnlijk minder snel als een bedreiging zien en minder erg schrikken als deze een keer een foutje maakt. Maar houdt het zelf ook goed in de gaten, als de hond terugdeinst van de aai, dan vindt hij die manier van interactie waarschijnlijk niet prettig.

( Bella madonna met Ian

Regeltjes

Er zijn een paar regels waar iedereen, dus ook kinderen, rekening mee moeten houden. Stoor een hond nooit als hij eet, drinkt of slaapt. Vooral een hond die wakker schrikt kan soms raar reageren. Als je puppy naarzijn mand of bench gaat moet hij met rust gelaten worden, hoe moeilijk dat ook is. Rusten is voor puppies erg belangrijk, en heel eerlijk doen ze het vanuit zichzelf al te weinig. Samen spelen is prima, maar let wel een beetje op wat de kinderen je puppy leren. Vanuit de ogen van een kind kan het bijvoorbeeld hilarisch zijn als je pup naar hun broekspijpen hapt als ze samen rennen. Bedenk bij ieder spel of het ook leuk is als de hond volwassen is en zo naar vreemden reageert. Veiligere spelletjes zijn bijvoorbeeld het kind dingen laten verstoppen die de pup moet zoeken of je puppy trucjes aan leren.

Naar

Er zijn kleine kinderen die naar doen tegen de hond, soms zelfs slaan en schoppen. Als kinderen erg klein zijn ze zich misschien nog niet van bewust dat ze de hond pijn doen. Je wilt echter niet dat je puppy een slechte associatie met ze, of kinderen in het algemeen, krijgt. Ook naar je kind geldt dat negatieve aandacht ook aandacht is. Het is beter om, in plaats van te vertellen wat niet mag, ze een leuk alternatief te geven. Veel kinderen vinden het bijvoorbeeld heel spannend om je puppy een koekje te geven. Als je ze nog een taakje geeft ook, bijvoorbeeld beloon iedere keer als je puppy zit, dan wordt meteen een deel van je training uit handen genomen.

(foto: Rena van Numado met Ziva)

Advies:

 

Het kan een hele goede bassis geven,wanneer u een boxerpup kunt kopen bij een fokker waar de pup al vanaf de basis een goede,gezonde,positieve ervaring heeft opgedaan met kleine kinderen.

Roxy van Numado, met haar jonge vriendinnetje